{projects_name}
Project: Nieuwbouw assistentiewoningen Den Eik
Klant: O.C.M.W. Lummen
Plaats: Lummen
Indienststelling: 2011
Projectomschrijving: Nieuwbouw 20 assistentiewoningen met polyvalente ruimte

Nieuwbouw assistentiewoningen Den Eik Lummen

Op een wat afgelegen bebost terrein nabij het bestaande woonzorgcentrum Meerlehof werden 20 assistentiewoningen met een polyvalent ruimte opgetrokken in een eenvoudig balkvolume met 3 bouwlagen. Het budget was hier een belangrijke parameter. De verbindingsgang is een open gaanderij die gecombineerd wordt met een privaat terras voor elke woning. Op die manier wordt de circulatieruimte verweven met de eigen buitenruimte waardoor een contactzone met buiten ontstaat die de sociaal interactie door ‘toevallige ontmoetingen’ van de oudere bewoners bevordert. Doordat de flats beschikken over een echte voordeur wordt het gevoel van een eigen woning nog versterkt. Hierdoor onderscheidt het zich duidelijk van meer uitgesproken collectieve woonvormen zoals appartementsgebouwen. Tevens dient de gang als vaste structurele zonnewering voor de onderliggende verdieping. Het terras in het verlengde van de leefruimte verruimt deze visueel en manifesteert zich als een buitenkamer.

Nieuwbouw assistentiewoningen Den Eik

Een bij uitstek sociaal concept

,