{projects_name}
Project: Nieuwbouw assistentiewoningen Het Muydenhof
Klant: O.C.M.W. Schelle
Plaats: Schelle
Indienststelling: 2015
Projectomschrijving: Nieuwbouw BEN gebouw met 36 assistentiewoningen, polyvalente ruimte en ondergrondse parkeergarage

Nieuwbouw assistentiewoningen Het Muydenhof Schelle

Het basisuitgangspunt binnen de organisatie van dit ontwerp is een schikking van de flats waarbij geen enkele flat een noord-oriëntatie heeft, met andere woorden, alle flats genieten een oost-, zuid- of west oriëntatie.

Planmatig resulteerde dit in een U-vormig volume van 3 bovengrondse bouwlagen rond een half omsloten binnentuin.

Rekening houdend met de beperkingen van het geldende RUP en de eisen van de bouwheer werd gezocht naar meerwaardes in de functionaliteit van het gebouw. Door de organisatie van de assistentiewoningen in een gespreide U-vorm ontstaat een luchtige openheid in de circulatie met aangename zichten naar het omliggende groen, wat de oriëntatie ten goede komt.

De strategische inplanting van zitruimtes, gemeenschappelijke voorzieningen, gezellige plekjes (tuin en terrassen)… ondersteunen de sociale interacties tussen de bewoners en aan de publieke zijde met externen.

Op energetisch vlak wordt voldaan aan de BEN-norm (bijna energie neutraal).

Nieuwbouw assistentiewoningen Het Muydenhof

Optimale bezonning

,