{projects_name}
Project: Uitbreiding basisschool De Tuimelaar
Klant: Parochiaal Schoolcomité Heilig Kruis vzw
Plaats: Stekene
Indienststelling: 2013
Projectomschrijving: Uitbreiding basisschool met drie kleuterklassen, een polyvalente ruimte met kleedkamers, berging, kitchenette en bureel voor L.O.-leerkracht.

Uitbreiding basisschool De Tuimelaar Stekene

Dit project betreft de uitbreiding van een basisschool met drie kleuterklassen, een polyvalente ruimte met kleedkamers, berging, kitchenette en een bureel voor de L.O.-leerkracht.

De uitbreiding werd achteraan op het terrein ingeplant aansluitend op de bestaande kleuterklassen. Door de noodzaak aan een nieuwe circulatiegang, werd de bestaande gang en aansluitingszone verbouwd om extra bergruimte te creëren voor de bestaande kleuterklassen.

De ingang van het gebouw ligt aan de huidige speelplaats. Langs de overliggende zijde zijn verschillende doorgangen voorzien, voor de verschillende klassen en de polyvalente ruimte, zodat deze rechtstreeks de onverharde achterliggende speelzone voor de kleutertjes kunnen bereiken.

Gezien het beperkte budget, beperkte onze opdracht zich tot de realisatie van een duurzaam gebouwvolume. De ruimtes werden binnenin casco afgewerkt en de interieurstudie werd beperkt tot het hoogstnoodzakelijke.

De dakvorm, alsook het materiaalgebruik refereren naar het bestaande klassencomplex aan de oostzijde van de speelplaats waarmee een integratie naar vormgeving wordt beoogd.

Uitbreiding basisschool De Tuimelaar

Duurzame gebouwschil prioritair

,