{projects_name}
Project: Nieuwbouw basisschool De Waaier
Klant: Zusters van Liefde van J.M. vzw
Plaats: Bertem
Indienststelling: 2006
Projectomschrijving: Bouwen van een nieuwbouw basisschool, overdekte speelplaats en wegeniswerken.

Nieuwbouw basisschool De Waaier Bertem

De school is opgebouwd uit een L-vorm in 2 bouwlagen waartussen de polyvalente ruimte als kwart cirkel is gesitueerd.

De polyvalente ruimte en inkom zijn open gewerkt met een beglaasde gevel aan de straatzijde en open speelplaats. In het ene been van de L bevinden zich de klaslokalen over 2 bouwlagen, in het andere is er een refter en turnzaal met bijhorende bergingen. De cirkelvorm van de polyvalente ruimte wordt versterkt door de vormelijke geledingen. Bepaalde stralen worden geaccentueerd door muren die uit het gebouw schieten. De cirkelsegmenten zijn op het gelijkvloers ingevuld met: kleedruimten, sanitair, bergingen, inkom, polyvalente zaal en administratieve ruimtes.

Op de eerste verdieping boven de administratie is er een taakklas en medialokaal voorzien. De gang grenzend aan de klaslokalen heeft uitzicht in de polyvalente ruimte.

De overdekte speelplaats aan de inkom werd gerealiseerd d.m.v. een voorgespannen zeilconstructie en vormt een speels en licht element.

Nieuwbouw basisschool De Waaier

Een speelse en functionele waaiervorm

,