{projects_name}
Project: Renovatie blok E-C AZ Sint Lucas
Klant: AZ Sint-Lucas Gent vzw
Plaats: Gent
Indienststelling: 2014
Projectomschrijving: Renovatie blok E en C tot consultaties

Renovatie blok E-C AZ Sint Lucas Gent

In dit bouwproject voor AZ SInt Lucas, dat kadert binnen het masterplan dat nog loopt tot 2028, werden niveaus 1 tot 5 van Blok E en niveaus 1 en 2 van het aanpalende blok C grondig gerenoveerd. De gelijkvloerse verdieping met de spoeddiensten bleef onaangeroerd en operationeel tijdens de werkzaamheden.

De verblijfsvleugel blok E kreeg een strak, huiselijk en gebruiksvriendelijk design aangemeten, en de technische voorzieningen, gevels en dak werden vernieuwd. Elke verdieping telt dertig bedden verspreid over een twintigtal kamers. Structureel werd de bestaande 40 jaar oude kamerindeling behouden maar werden de deuropeningen verbreed en de tussenwanden naar het sanitair gesloopt en vervangen door schuifwanden. Zodoende is de toegankelijkheid optimaal en wordt komaf gemaakt met de te kleine sanitaire ruimte.

Het ontwerp van de patiëntenverblijven vormt de basis voor de zogenaamde ‘Slim’-modelkamer waarmee het AZ Sint-Lucas haar versie van ‘de kamer van de toekomst’ vorm wil geven. Het design heeft bewust meer weg van een hotelkamer dan van een ziekenhuisverblijf. Naast de warme kleuren worden ook heel wat referenties gemaakt naar hout. Alle medische technieken, alsook de frigo zitten in kasten weggeborgen. Er is ook geen traditionele medische balk meer aanwezig, de ventielen van de medische gassen werden onzichtbaar geïntegreerd. De klassieke nachttafel op rolletjes werd door een mooi meubel vervangen. Voor de bezoekers werd een zitbank voorzien. en Led-verlichting geeft de kamer sfeer. En elke verdieping heeft een eigen accentkleur.

Dankzij de strakke inrichting kan de kamer sneller schoongemaakt worden. De berging werd gecentraliseerd, wat de effectiviteit van het logistiek proces ten goede komt.

Renovatie blok E-C AZ Sint Lucas

Een grondige renovatie met slimme kamers

,