{projects_name}
Project: Uitbreiding gemeentelijke basisschool
Klant: Gemeentebestuur Berlaar
Plaats: Berlaar
Indienststelling: 2010
Projectomschrijving: Uitbreiding schoolaccommodatie met nieuwbouw

Uitbreiding gemeentelijke basisschool Berlaar

De nieuwbouw omvat de uitbreiding van de gemeentelijke basisschool met 5 kleuterklassen, 2 klassen godsdienst, 3 klassen lagere school, een klas zedenleer, een polyvalente ruimte, sanitair blok, een overdekte speelplaats en de verbouwing ter hoogte van de aansluitingszone met het bestaande gebouwen.

De nieuwe vleugel integreert zich op een logische manier op de site en vormt een afsluiting van de bestaande speelplaats. In het ontwerp werden de problemen waar de bestaande school mee te kampen had opgelost. Ondermeer een nieuwe toegang tot het scholencomplex werd geïntegreerd zodat de school beschikt over een duidelijk geaccentueerde toegang. Een zwevende traphal vormt hierbij de aantrekkingspool als architecturaal accent in de straatgevel. Dit met de bedoeling de aandacht te verleggen van de vorige minder geschikte speelplaatstoegang naar de nieuwe hoofdingang. Deze ingang vormt het scharnier tussen bestaand en nieuw, met centraal een nieuw sanitair blok.

De decentrale gang loopt aan de zijde van de speelplaats en fungeert tevens als akoestische buffer voor de klaslokalen.

Uitbreiding gemeentelijke basisschool

Een nieuwe imago-versterkende uitstraling

,