{projects_name}
Project: Renovatie en uitbreiding Instituut Voor Verpleegkunde
Klant: IVV Sint Vincentius vzw
Plaats: Gent
Indienststelling: jan. 2015
Projectomschrijving: Geschiktmakingswerken van het bestaande schoolgebouw van het instituut voor verpleegkunde en nieuwbouw van een polyvalente ruimte.

Renovatie en uitbreiding Instituut Voor Verpleegkunde Gent

Dit project met renovatie-, nieuwbouw- en verbouwingswerken maakt deel uit van een masterplan voor de integrale actualisatie en uitbreiding van het bestaande schoolgebouw in verschillende fasen. Centraal in het concept staat de polyvalente ruimte. Om deze ruimte efficiënt te realiseren werd overgegaan tot inbreiding. Het overdekken van de bestaande speelplaats is niet enkel een budgetvriendelijke oplossing om extra ruimte te creëren d.m.v. een atrium. Tevens wordt de compactheid van het gebouw substantieel verbeterd. Hierdoor worden de te isoleren geveloppervlaktes beperkt. De bestaande klaslokalen werden vergroot door de circulatiegang te verleggen naar een passerelle binnen het ontstane atrium. Het atrium geeft onderdak aan volgende functies: ontmoetingsruimte, refter, forum, multimediaruimte, circulatieruimte, evenementenruimte …

Op de eerste verdieping werd een passerelle met platform voorzien om de bestaande bouwblokken onderling te verbinden. De deuren werden vinger-beveiligd. Zachte bevloering in klassen, en verlaagde plafonds verbeteren de akoestiek in alle ruimtes. In het atrium werd een akoestisch plafond toegepast.

In bestaande toestand waren er verschillende niveauverschillen tussen de bouwblokken. Door de circulatiezone naar de passerelle te verleggen in de overdekte binnenkoer konden deze worden opgevangen door één lift te voorzien, zodat het gebouw integraal toegankelijk is voor rolwagens.

Renovatie en uitbreiding Instituut Voor Verpleegkunde

Van speelplaats tot polyvalente ruimte

,