{projects_name}
Project: Nieuwbouw revalidatiecentrum Kapelhof
Klant: Revalidatiecentrum Kapelhof vzw
Plaats: Zele
Indienststelling: 2010
Projectomschrijving: Slopen van een ongebruikte schoolvleugel en nieuwbouw revalidatiecentrum

Nieuwbouw revalidatiecentrum Kapelhof Zele

Na het slopen van een ongebruikte schoolvleugel werd op vrijgekomen plaats een vrijstaand revalidatiecentrum opgericht in een contrasterend materiaalgebruik om de andere functie ook duidelijk weer te geven in een eigen indentiteit. De nieuwbouw wordt gekenmerkt door een strak en sober bouwvolume, afgewerkt met een plat dak.

Op het gelijkvloers bevinden zich enkele administratieve ruimten en de afdelingen logopedie en psychologie. Op de verdieping zijn de afdelingen ergotherapie en kinesitherapie + de lokalen voor het personeel en de overige administratieve lokalen.

Een buitendeur op iedere verdieping – met ingewerkte buitentrap – aan de achtergevel zorgen, samen met de binnentrap voor een vlotte mogelijkheid tot snelle evacuatie van het gebouw.

Lichte binnenwanden vergroten de flexibiliteit van het gebouw.

In functie van het budget en het onderhoudsgemak werd geopteerd om enkel de plafonds te bepleisteren.

Nieuwbouw revalidatiecentrum Kapelhof

een eigen identiteit op de schoolsite

,