{projects_name}
Project: Nieuwbouw Regionaal Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg
Klant: RCGG Gent Eeklo vzw
Plaats: Gent
Indienststelling: 14 juni 2016
Projectomschrijving: Nieuwbouw Regionaal Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg.

Nieuwbouw Regionaal Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg Gent

Deze nieuwbouw ondersteunt de zorgbegeleiding van mensen die daar vrijwillig om vragen, en focust op ambulante en preventieve gezondheidszorg. In hoofdzaak bestaat het project uit gespreks- en therapielokalen in combinatie met bijhorende ondersteunende functies zoals administratie, wachtplaatsen, vergaderzaal, polyvalente- en technische ruimtes.

Rekening houdend met de mogelijkheden van de lokale voorschriften werd het concept opgesplitst in een voorbouw met een maximale bouwdiepte van 12m over 3 bouwlagen waarvan 1 onder dak, en een achterbouw over 1  bouwlaag met een groendak. Voorbij de achterbouw bevindt zich de nodige parkeerruimte gescheiden van het gebouw door een haag en enkele bomen. De parking is via een doorrit in het hoofdvolume verbonden met de straat. Patio’s, verdiepingshoge ramen en doorzichten zorgen voor veel licht en overzicht.

Het centrum werd opgetrokken in traditionele materialen waaronder donkere dakpannen, en 2 kleuren baksteen die elk refereren naar een van de geburen. Deze combinatie zorgt zowel voor een knappe integratie in het straatbeeld als een onderscheiden sterke identiteit. Als geïntegreerd kunstwerk werd gekozen voor fotowanden. Aangepast meubilair, deur- en gangbreedtes, en een lift garanderen op iedere verdieping een vlotte toegankelijkheid voor rolwagengebruikers.

Nieuwbouw Regionaal Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg

Kleinschalige integratie van het zorgcentrum in het straatbeeld

,