{projects_name}
Project: Renovatie basisschool Blaisantnest
Klant: Impuls vzw
Plaats: Gent
Indienststelling: 30 aug. 2016
Projectomschrijving: Renovatie basisschool met 2 kleuterklassen, 4 klassen lager, zorgklas, polyvalente ruimte, eetzaal, sanitair, leraarstudio, administratie, turnzaal, speelplaats en fietsenberging.

Renovatie basisschool Blaisantnest Gent

Het gebouw kwam vrij door het verhuis van de stadsdiensten en werd aangekocht door de nabijgelegen basisschool die aan uitbreiding toe was. Het gebouw in neo-Vlaamse renaissancestijl leent zich hiertoe uitstekend gezien het in 1888 oorspronkelijk als school gebouwd werd. De gevels werden gereinigd en de binnenruimtes werden heringericht om te voldoen aan de hedendaagse eisen omtrent onderwijs, toegankelijkheid en brandregelgeving.

Op het gelijkvloers bevinden zich 2 kleuterklassen die rechtstreeks toegankelijk zijn vanaf de speelplaats, de polyvalente ruimte, eetzaal, sanitair, leraarstudio en administratie. Op de verdieping zijn er 4 klassen en een turnzaal.

De gevels werden gereinigd en op de kop van het gebouw werd een brandtrap geplaatst. De bestaande ommuring aan de zijde van de  Maria Gorettikerk werd gedeeltelijk afgebroken om naast de bereikbaarheid voor de brandweer, ook meer open ruimte te creëren in het dichte stadsweefsel. Een nieuwe lift werd geïntegreerd, deuropeningen aangepast en de speelplaats 30 cm opgehoogd en heraangelegd om te voldoen aan de toegankelijkheidseisen.

Renovatie basisschool Blaisantnest

Renovatie dienstencentrum tot basisschool

,