{projects_name}
Project: Nieuwbouw revalidatiecentrum Wegwijs
Klant: Vzw Centrum Voor Ambulante Revalidatie Wegwijs
Plaats: Zottegem
Indienststelling: 2008
Projectomschrijving: Nieuwbouw revalidatiecentrum voor kinderen

Nieuwbouw revalidatiecentrum Wegwijs Zottegem

Het project betreft een revalidatiecentrum voor kinderen met voornamelijk therapielokalen voor logopedie, ergonomie, psychologie en kinesitherapie. Naast deze lokalen zijn er ook enkele administratieve ruimten zoals vergaderzalen en gespreksruimten.

Het grootste deel van het gebouw zal worden onderkelderd en dienst doen als berging en opslag voor het archief.

Langs de rechterzijde wordt het project geflankeerd door een rijwoning, langs de linkerzijde heeft is er een open ruimte die dienst doet als speelweide voor het verder gelegen scholencomplex.

Het gebouw bestaat uit drie bouwlagen met een plat dak. Langs de straatzijde op de rooilijn is er een volume met twee bouwlagen, wat overeen komt met de hoogte van de dakgoot van de buur. Het aansluitende volume van drie bouwlagen ligt 2,5 meter achteruit en staat bovenaan op de dakverdieping los van de buur. De gevel aan de straatzijde en de achterbouw worden opgetrokken uit blauwzwarte baksteen met lichtere voeg. Voor achterliggende gevel werd geopteerd voor een bekleding met gevelpanelen in een groene tint, in relatie tot de speelweide aan de zuidzijde.

Nieuwbouw revalidatiecentrum Wegwijs

revalideren naast het park

,