{projects_name}
Project: Nieuwbouw revalidatiecentrum
Klant: Revalidatiecentrum Beveren vzw
Plaats: Beveren
Indienststelling: 2015
Projectomschrijving: Nieuwbouw van een revalidatiecentrum voor kinderen.

Nieuwbouw revalidatiecentrum Beveren

Het nieuwe revalidatiecentrum is bedoeld voor kinderen en omvat voornamelijk therapielokalen voor logopedie, ergotherapie, psychologie en kinesitherapie. Daarnaast zijn er ook enkele administratieve ruimten zoals vergaderzalen en gespreksruimten.

Het gebouw werd opgericht langs de straat, en vervangt een aaneenschakeling van gebouwen die niet meer voldeden aan hedendaagse eisen. Het bestaat uit drie bovengrondse bouwlagen en een kelderniveau dat dienst doet als technische ruimte, kleedruimte, berging en opslag archief.

De nieuwbouw komt langs de straatkant ter plaatse van de bestaande gebouwen die niet meer voldeden aan hedendaagse eisen en aansluitend op de naastliggende woningen. De toegang ervan ligt omwille van de veiligheid aan de achterzijde waar 28 parkeerplaatsen werden aangelegd en een fietsenberging.

De traphal met grote glaspartij vormt een beeldbepalend element van het revalidatiecentrum in het straatbeeld, dat de bezoeker naar de achtergelegen ingang moet leiden. In deze glaspartij langs de trap werden op een speelse manier kleurrijke glasmozaïeken en prints als kunstwerk geïntegreerd.

De gevel werd opgetrokken in een mozaïek van lichte en donkere grijze en bruine baksteentinten.

Nieuwbouw revalidatiecentrum

kleurrijke glasmozaïeken werden speels geïntegreerd als kunstwerk

,