{projects_name}
Project: Nieuwbouw assistentiewoningen Hof van Lo
Klant: O.C.M.W. Lochristi
Plaats: Lochristi
Indienststelling: sept. 2009
Projectomschrijving: Nieuwbouw 17 assistentiewoningen met polyvalente ruimte

Nieuwbouw assistentiewoningen Hof van Lo Lochristi

Dit project voor residentiële ouderenzorg werd opgetrokken nabij WZC Sint Pieter en het sociaal huis maar functioneert autonoom. Het project omvat naast de 17 woningen een polyvalente ruimte met bar, een dienkeuken, berging en wasserette.

Op het gelijkvloers bevinden zich 8 flats en een polyvalente ruimte. Op de verdieping zijn er 9 woongelegenheden. Alle woningen beschikken over een ruim terras dat ruimtelijk de leefruimte verlengd en vlot toegankelijk is voor rolstoelgebruikers. Binnen de woningen wordt gebruik gemaakt van schuifdeuren. Naast de polyvalente ruimte zijn nog enkele kleinere gemeenschappelijke zitruimtes aan vides die de gangen ruimtelijk breken en zijdelings licht binnentrekken. Er werd rekening gehouden met de mogelijkheid om het project in een latere fase uit te breiden, de polyvalente ruimte is reeds bemeten op het dubbel aantal bewoners, ook kan een conciergewoning binnen het volume georganiseerd worden.

Het gebouw werd gerealiseerd met een E-peil per flat varierend tussel E73 en E63 (gemiddeld E69) waardoor het een stuk beter scoorde dan het toen verplichte E100.

Nieuwbouw assistentiewoningen Hof van Lo

Faciliteren van zelfredzaamheid

,