{projects_name}
Project: Nieuwbouw basisschool De Mozaïek
Klant: Impuls vzw
Plaats: Gent
Indienststelling: 2013
Projectomschrijving: Nieuwbouw basisschool en overdekte speelplaats inclusief afbraak bestaande gebouwdelen

Nieuwbouw basisschool De Mozaïek Gent

De nieuwbouw bestaat uit één strak gebouw met 3 bouwlagen. Het gebouw is trapsgewijs opgebouwd, waardoor op elke verdieping een buitenruimte ontstaat. Deze zijn, voor alle klassen, toegankelijk vanuit de gezamenlijke polyvalente binnenruimte (kringgebeuren) of vanuit de gang en bruikbaar bij het lesgebeuren. Deze terrassen kunnen eveneens bij nood gebruikt worden als vluchtterras voor mensen die niet zelfstandig langs de trap kunnen vluchten.

Als het leerlingenaantal in de toekomst stijgt, is het mogelijk en voorzien om de dakterrassen te verbouwen tot klaslokalen. Op het gelijkvloerse niveau bevinden zich 3 kleuterklassen, de administratieve functies en de gemeenschappelijke functies zoals de binnenspeelruimte, refter en sanitair.

De indeling van de nieuwbouw maakt het mogelijk om een gedeelte te verhuren aan derden. In de overdekte speelplaats zijn er kei-vormige lichtkoepels voorzien die zorgen voor een open speels karakter in de overdekking. Deze kei-vormen komen ook terug in de vloer- en plafondafwerking van alle gemeenschappelijke ruimten en in de buitenaanleg.

Nieuwbouw basisschool De Mozaïek

Nieuwbouw basisschool in hartje Gent

,