{projects_name}
Project: uitbreiding WZC Heilige Familie
Klant: Rusthuizen Zusters Van Berlaar vzw
Plaats: Heist-op-den-Berg
Indienststelling: 2013
Projectomschrijving: Uitbreiding van het woonzorgcentrum met 4 ROB afdelingen met 12 woongelegenheden, waarvan 5 kamers kortverblijf + 1 kamer nachtopvang

uitbreiding WZC Heilige Familie Heist-op-den-Berg

Met deze uitbreiding wordt de campus WZC Heilige Familie uitgebreid met 4 leefgroepen van telkens 12 bewoners, aansluitend op de uitstekende vleugel van het bestaande WZC. Het nieuwe deeI werd in een U-vorm georganiseerd. De uitbreiding plooit weg van het bestaande gebouw om het open karakter van de bestaande binnentuin minder te storen. Achteraan werd de bouwdiepte zo veel mogelijk beperkt omwille van het behoud van de helling aan het Schaffelbergbosje en een waardevolle tamme kastanje.

De nieuwe inkomzone, met de daaraan gekoppelde administratieve ruimtes en een uitbreiding van de polyvalente ruimte, vormt een schakelfunctie tussen het bestaande en het nieuwe WZC.

De centrale inplanting van de nieuwe inkomhal maakt het mogelijk de diverse afdelingen op een vlotte manier te bereiken, zonder dat een andere afdeling hierbij te kruisen. Deze aansluiting van de polyvalente ruimte en de nieuwe inkomzone werden voorzien van een groendak.

uitbreiding WZC Heilige Familie

Een doordachte uitbreiding

,