{projects_name}
Project: Nieuwbouw WZC TB Ouderenzorg
Klant: Openbaar Psychiatrisch Zorgcentrum Rekem
Plaats: Rekem
Indienststelling: 2011
Projectomschrijving: Tijdelijk gebouw voor 80T gr. bedden (ouderenzorg)

Nieuwbouw WZC TB Ouderenzorg Rekem

Het project bestaat uit een nieuwbouw voor 80 bedden ouderenzorg, die gebouwd wordt in afwachting van een definitief gebouw dat gesubsidieerd wordt door VIPA. Het complex wordt loodrecht ingeplant op de eerder gerealiseerde verblijven van het psychiatrisch ziekenhuis.

Aangezien de meeste  bewoners zwaar zorgbehoevend zijn en weinig mobiel zijn, heeft het OPZC gekozen voor een volledig gelijkvloers gebouw, waarbij de toegankelijkheid naar de directe buitenomgeving optimaal wordt benut (geen niveauverschillen tussen binnen en buiten; rolwagentoegankelijk ).

Daar de aanwezigheid van natuurlijk licht een belangrijk uitgangspunt is werd middenin het gebouw een viertal patio’s gecreëerd, alsook een forum waarvan de sheddaken via daklichten, noorderlicht binnenlaten.

Kenmerkend voor dit project is de uiterst korte ontwerpperiode (1/2 jaar) en realisatietermijn (1 jaar), waarvoor een prestatiebestek werk opgemaakt. De TB Ouderenzorg is een klassieke bouwconstructie en geen prefabgebouw.

De Vloed architects stond in voor het architectuurconcept, dat gerealiseerd werd in tijdelijke vereniging met VK engineering en AMV architecten.

Nieuwbouw WZC TB Ouderenzorg

Tijdelijk maar daarom niet minder

,